Вступити до родини ATR

Адвокат Семедляєв на волі після 12 діб адмінарешту — небайдужі гучно зустріли захисника: ZAMAN

25 листопада 2021, 08:43
857

Адвокат Едем Семедляєв вийшов на волю після 12 діб адмінарешту. Увесь термін покарання він відбув у Сімферопольському ізоляторі тимчасового тримання.

Після майже двох тижнів в ізоляції Едем Семедляєв нарешті зміг побачити дружину та дітей. На подвір’ї помешкання його також очікували десятки небайдужих людей, які чекали на його повернення. Стіни оселі Едема Семедляєва прикрасили дитячими малюнками та словами підтримки. З ними люди підтримували адвоката, поки той був в ізоляторі.

З нагоди звільнення Едему Семедляєву подарували неохопний торт, прикрашений словами «Едем — син та захисник свого народу».

Сам Едем Семедляєв зізнається, що було легко пройти це покарання, оскільки він знав, що його совість чиста.  

Нагадаємо, що окупаційний «Центральний райсуд» Сімферополя засудив Едема Семеляєва до 12 діб арешту за начебто непокору окупаційній поліції. А ще 4 тисячі рублів штрафу окупанти присудили за ведення аудіозапису без дозволу. 25 жовтня Едем Семедляєв з колегою Назімом Шейхмамбєтовим прийшов до окупаційного відділку поліції, щоб захищати затриманих біля окупаційного суду кримських татар. Адвоката не лише не пропустили, а змушували роздягтися догола, щоб, мовляв, перевірити наявність екстремістських татуювань. Також від адвоката зажадали вимкнути диктофон. Семедляєв відмовився та отримав адміністративні протоколи за непокору вимогам силовиків. Їх склав горезвісний співробітник «Центру по боротьбі з екстремізмом» Руслан Шамбазов. Той самий, який катував кримського татарина Рината Параламова та інших політичних бранців, а також причетний до переслідування адвоката Еміля Курбедінова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ