Вступити до родини ATR

Ердоган передав Путіну списки українців та кримських татар для звільнення — Зеленський на пресмарафоні: ZAMAN

27 листопада 2021, 11:17
1248

Володимир Путін отримав від Реджепа Таїпа Ердогана списки українських бранців для звільнення. Президент Туреччини особливо просив про звільнення кримських татар.

Про це він розповів українському президентові у телефонній розмові, повідомив Володимир Зеленський під час пресмарафону, присвяченого екватору його каденції. 

Президент розповів, що Україна має верифікований повний список бранців, який Володимир Зеленський передав американському колезі Джо Байдену та турецькому президенту Реджепу Таїпу Ердогану. 

Зеленський також запевнив, що порушував питання звільнення бранців у розмовах з усіма лідерами, які ще спілкуються з президентом Росії.

«Поки що те, що я бачу, окрім того, про що домовлялися ми, крім того, що узгоджували потім Єрмак і Козак, про що домовлялися ми з Путіним — окрім цих обмінів, ніякі обміни в інших форматах не спрацювали. Я до всіх звертався лідерів. Зараз список передав Ердоган і Байден, мені здається, що вони достатньо потужні, і я впевнений, що Росія їх не слухає, але точно прислуховується», — вважає Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ