Вступити до родини ATR

Вакцина від нового штаму коронавірусу — «Omicron» шириться світом: ZAMAN

1 грудня 2021, 08:29
468

Уряди світу намагаються захиститися від нового варіанта коронавірусу, який назвали «Omicron».

Новий штам вірусу вже виявили у багатьох країнах. Подекуди уряди вводять жорсткі обмеження. Так, Ізраїль та Японія знову закрили в'їзд для іноземців. Польща заявила, що заборонить польоти у сім африканських країн, продовжить карантин для деяких мандрівників та ще більше обмежить кількість людей у ​​ресторанах та інших громадських місцях. У Латинській Америці також запроваджують обмеження. Бразилія закриє свої кордони для мандрівників із шести південноафриканських країн. Подібні правила запроваджує і Чилі. А ось президент Мексики заявив, що причин для занепокоєння немає, адже поки що у світі не виявили жодної смерті від нового варіанту COVID-19. 

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що «Omicron», ймовірно, пошириться у всьому світі, що призведе до нових спалахів інфікування. На думку ВООЗ, у деяких місцях це може призвести до серйозних наслідків. 

Нагадаємо, що вперше «Omicron» виявили на півдні африканського континенту. Експерти з ПАР зазначають, що нинішні вакцини мають бути, як і раніше, дієві. Водночас, виробники вакцин, такі як Moderna, Johnson and Johnson та BioNTech, заявили, що вже працюють над створенням нових препаратів, націлених на «Omicron».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ