Вступити до родини ATR

Смертоносний ураган пронісся Стамбулом — щонайменше четверо людей загинули: ZAMAN

1 грудня 2021, 08:50
753

Смертоносний ураган пронісся Стамбулом у понеділок.

Швидкість вітру у Стамбулі досягала 130 кілометрів на годину. Потужний ураган зривав дахи з будинків, зносив рекламні щити та перевертав вантажівки. У місті пошкоджено інфраструктуру, зокрема у порту. Частину набережної затопило — у протоці Босфор здійнялися великі хвилі. 

Як відомо, щонайменше чотири людини загинули в Стамбулі та ще одна — на півночі Туреччини. Так, трьох жителів смертельно поранило уламками будівель, ще одного здуло з даху. 

Як повідомили у стамбульській мерії, один із загиблих — іноземець. Ще 19 людей отримали тілесні ушкодження. Троє з них перебувають у критичному стані. 

Водночас, у провінції Зонгулдак на березі Чорного моря через негоду також загинув один будівельник. Після розгулу стихії дехто залишився просто неба.

«Я був на роботі, коли мені діти зателефонували. Вони сказали, що в нашому будинку зірвало дах, і щоб я якомога швидше прийшов. Коли я прийшов, будинок був у такому стані. Нам вдалося врятувати деякі речі. Минулої ночі ми залишилися в будинку мого брата. Тепер думаємо, що буде далі. Двоє моїх дітей під час стихійного лиха були вдома. Слава Богу з ними нічого не сталося, ніхто не постраждав. Ми молимося, щоб не було пожежі та вибуху природного газу», — розповідає один з постраждалих місцевих. 

У турецьких навчальних закладах було скасовано заняття. Окрім того, головний турецький авіаперевізник Turkish Airlines повідомив про затримку рейсів. Через неможливість безпечно приземлитися у Стамбулі, літаки перенаправляли до Анкари та Ізміру. Босфор тимчасово закрили для судноплавства. У багатьох регіонах Туреччини зупинили поромне сполучення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ