Вступити до родини ATR

30-річчя Всеукраїнського референдуму про незалежність України — президент анонсував програму «Українська мрія» та економічні паспорти: ZAMAN

2 грудня 2021, 08:58
711

У тридцяту річницю Всеукраїнського референдуму про незалежність України президент Володимир Зеленський виступив із щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище держави.

«Це особливо символічно сьогодні — у знаковий день, що стався рівно 30 років тому. 1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум щодо незалежності України, яку підтримала абсолютна більшість громадян України з усіх регіонів, включно з Донбасом і Кримом. 30 років тому ми зробили великий крок. Але не пішли далі. Ми відновили, проголосили, обрали й здобули незалежну Україну. Але так і не почали її будувати. Незалежну від чужого впливу та чужих інтересів», — підкреслив президент.

Під оплески парламентарів Володимир Зеленський 40 хвилин розповідав про здобутки та досягнення, про виконані обіцянки та цілі на майбутнє. Серед них — програма «Українська мрія», за якою кожен громадянин, який сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою у 5 відсотків на рік для придбання власної нерухомості, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії. Також Зеленський анонсував впровадження економічного паспорту українця.

«Відповідно до нього, ці кошти — плата за використання наших надр — накопичуватимуться на персональних рахунках дітей громадян України. Після досягнення повноліття наші діти зможуть використати ці гроші для здобуття освіти в Україні чи купівлі власного житла в Україні. Завдяки цим двом законам нарешті наші олігархи стануть справжніми інвесторами в майбутнє наших дітей», — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ