Вступити до родини ATR

Суворіший прикордонний контроль — обмеження для мандрівників через новий штам коронавірусу: ZAMAN

3 грудня 2021, 07:42
732

Через поширення світом нового штаму коронавірусу «Омікрон» країни Америки, Європи та Азії повертають суворіший прикордонний контроль та правила для повітряних мандрівників.

Так, у США всі, хто прибувають до країни на літаках, включно з громадянами Сполучених Штатів та іноземцями, мають надати негативний тест на COVID-19, зроблений не раніше, ніж за день до вильоту. 

Всесвітня організація охорони здоров'я інформує, що обмеження для мандрівників вже запровадили близько 60 країн. 

Організація закликає уряди не посилювати обмеження. За словами представників ВООЗ, заборони на подорожі не сповільнять поширення вірусу, натомість стануть важким тягарем для пересічних громадян.

Нагадаємо, що «Омікрон» виявили вже щонайменше у 24 країнах світу. Водночас, за повідомленням ВООЗ, більшість випадків — це легкі форми захворювання. Так, лікарі з ПАР зазначають, що більшість пацієнтів, заражених «Омікрон», скаржаться на сильну втому і «розбитість». Тим часом, ВООЗ розпочала перемовини про нову міжнародну угоду, яка допоможе запобігати та контролювати майбутні пандемії. Зокрема, йдеться про обмін даними та генетичною інформацією про нові віруси, а також розподіл вакцин та препаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ