Вступити до родини ATR

Усі докази окупантів абстрактні — «суд» у Криму відхилив усі апеляційні скарги на адмінарешт кримських татар: ZAMAN

5 грудня 2021, 09:55
636

Окупаційний «Верховний суд» Криму відхилив усі апеляційні скарги на адмінарешт кримських татар, які зустрічали Едема Семедляєва.

За словами адвоката Едема Семедляєва, який брав участь у 9 з 14 оскаржень, звинувачення окупантів спирається на так звані пояснення «свідків». Однак викликати їх на засідання окупаційні «судді» відмовились, а сам текст пояснень складений універсально, щоб можна було підкласти під будь-яку сфабриковану «справу».    

Не зважали окупаційні «судді» і на доводи захисту Ділявера Ібрагімова. Його, серед інших кримських татар, звинуватили в участі у нібито «незаконному масовому заході» та відправили на 12 діб до ізолятора.

Чимало людей прийшли на апеляційне засідання, щоб підтримати бранців. Адмінарешти вони називають новим методом переслідування з боку окупаційних силовиків.

Нагадаємо, що увечері 23 листопада більше сотні кримських татар попрямували до ІТТ Сімферополя на зустріч з адвокатом Едемом Семедляєвим, адміністративний арешт якого добіг кінця. Окупанти заздалегідь підігнали автобус, а Росгвардія затримала 32 людини, серед яких були жінки та громадянські журналісти. Усіх звинуватили в нібито «порушенні громадського порядку». Дев'ятьох затриманих жінок засудили до штрафів від 10 до 15 тис. рублів, 21 кримському татарину присудили від 10 до 14 діб адмінарешту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ