Вступити до родини ATR

Ескалації з боку РФ можна уникнути — Резніков: ZAMAN

5 грудня 2021, 11:08
720

Найбільш імовірним часом для військової ескалації з боку Росії може стати кінець січня, однак її можна уникнути.

Про таке заявив міністр оборони Олексій Резніков, виступаючи з трибуни Верховної ради під час запитань до уряду.

«Ескалація є вірогідним сценарієм, але не обов’язковим. Наше завдання відвернути його. Чим краще ми спрацюємо самі і разом із нашими партнерами, тим меншою буде загроза ескалації. Спосіб — зробити ціну можливої ескалації неприйнятною для агресора», — прокоментував він.

Резніков додав, що Росія вже почала зимові навчання поблизу України, активізувала розвідку, перевіряє зв'язок та здійснює заходи з маскування. 

«Росія впродовж року застосовує тактику своєрідних «хвиль». Відбулася концентрація військ неподалік наших кордонів. Потім особовий склад відводився у місця постійної дислокації, а техніка залишалася. Це дозволяє противнику скоротити час на розгортання», — переконаний він.

При цьому міністр зауважив, що Україна найбільш зацікавлена у політично-дипломатичному сценарії врегулювання, однак за потреби буде готова дати відсіч.

Як відомо, минулого тижня відбулося посилення танками та бронетехнікою у Брянській та Смоленській областях РФ. Загалом сумарна кількість військ на території Російської Федерації, а також на тимчасово окупованих територіях, які можуть бути задіяні в ескалації, оцінюється в 94 тисячі осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ