Вступити до родини ATR

Недобудовану Кримську АЕС зрівняють з землею — окупанти почали демонтаж: ZAMAN

8 грудня 2021, 08:26
484

Окупаційний «голова» Криму Сергій Аксьонов заявив, що такі собі «інвестори» демонтують конструкції недобудованої АЕС у Криму, однак остаточного рішення, що з'явиться на майданчику замість неї, немає.

«Поки що планів будувати щось не було. Площі великі, Ленінський район зараз із профільними міністерствами позиції пропонує, розраховує, але конкретики поки що немає. Це буде напівтехнічна будова, по суті, навіть не будмайданчик, там що завгодно можна — починаючи із зелених насаджень, можна і парк зробити», — заявив Аксьонов. 

Окупант уточнив, що майданчик буде доведений до стану, коли там можна буде реалізувати якийсь новий проєкт, але поки що «там буде все просто розібрано».

Нагадаємо, що у лютому 2021 року «уряд» окупантів ухвалив рішення про демонтаж недобудованих будівель атомної електростанції у Щолкіному та планують закінчити знесення всіх об’єктів на території впродовж року, до 31 грудня 2022-го. 

Зведення Кримської АЕС почалося у 1975 році і на момент зупинки будівництва рівень її готовності склав 85%. 1986 року сталася аварія на Чорнобильській АЕС. Після цього екологи та жителі півострова розпочали кампанію протесту проти будівництва небезпечного об'єкту. Невдовзі радянський уряд призупинив будівництво, а 1989 року було ухвалено остаточне рішення відмовитися від запуску станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ