Вступити до родини ATR

Військова форма, печатки та вибухівка — в Україні оприлюднили перелік заборонених для ввезення речей з Криму: ZAMAN

8 грудня 2021, 09:03
689

У Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій назвали перелік товарів, що заборонено перевозити з окупованого Криму на материкову частину України.

Окрім того, у Міністерстві оголосили обмеження по вартості, вазі та кількості. Зокрема, визначено, що до переліку особистих речей, дозволених до переміщення через адміністративну межу, відносяться товари, що мають ознаки вжитку, а також інші товари, які переміщуються як особисті речі у багажі. 

Під забороною знаходиться будь-яка зброя, товари військового призначення, наркотики, мисливські товари, небезпечні випромінювальні пристрої, промислове устаткування, будматеріали, запчастини для вантажівок, військова форма, а також печатки, штампи та бланки суворої звітності. Сумарна фактура не має перевищувати 10 тисяч гривень та важити не більше 75 кілограмів на одну людину. 

Водночас, з материкової частини України до окупованого Криму обмежень на перевезення не встановлювали. 

«Також наказом унормовано порядок перевезення готівкових коштів фізичними особами через адміністративну межу. Так, фізична особа може переміщувати через адміністративну межу готівкові кошти у сумі, що не перевищує 100 тисяч гривень, або еквівалентній сумі, зокрема в іноземній валюті за крос-курсом, визначеним Національним банком України на день перетинання адміністративної межі. Якщо ж сума перевищуватиме 100 тисяч гривень, особа муситиме надати підтверджувальний документ про походження коштів», — повідомляють у Міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ