Вступити до родини ATR

Вистояти перед російською ідеологічною навалою — Джелял передав листа до Міжнародного дня прав людини: ZAMAN

12 грудня 2021, 12:41
713

Навіть після багатьох десятиліть з дня ухвалення Декларації прав людини вільні люди змушені боротися за зафіксовані у міжнародних документах та національних законодавствах права та свободи.

Про це у листі написав перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, заарештований окупаційними силовиками за надуманими звинуваченнями. 

Джелял передав нового листа через адвоката з нагоди Міжнародного дня прав людини. 

Перший заступник голови Меджлісу підкреслив, що для українських громадян в окупованому Криму першочерговим залишається завдання вистояти перед російською ідеологічною навалою та зберегти свою приналежність до вільного світу.

«Наша Україна продовжує складати найважливіший іспит з національної єдності, політичної зрілості, військової спроможності, частиною якого є бажання та вміння захистити власних громадян на окупованих територіях. Для українських громадян в окупованому Криму першочерговим залишається завдання вистояти перед російською ідеологічною навалою та зберегти свою приналежність до вільного світу. Зберегти у свідомості цінності демократії, прагнення жити в суспільстві, де права людини є імперативом взаємин як між людьми, так і між державою та громадянами. І головне, друзі, не втрачайте віри, що спільними зусиллями ворог буде повалений. Тільки докладайте цих зусиль», — пише він у листі.

Нагадаємо, що 3-4 вересня 2021 року в окупованому Криму російські силовики затримали Нарімана Джеляла та братів Азіза та Асана Ахтемових. Їх звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне Сімферопольського району. 8 листопада Джеляла звинуватили ще й у контрабанді вибухового пристрою. Так окупанти помстилися Наріману Джелялу за його участь у Кримській платформі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ