Вступити до родини ATR

Міжнародна солідарність з Україною та бранцями Кремля — посольство Польщі передало подарунки родинам політв’язнів: ZAMAN

14 грудня 2021, 07:27
484

У стінах Кримського дому у Києві родичі та близькі українських та кримськотатарських політв'язнів і полонених отримали подарунки від посольства Польської Республіки в Україні.

Серед подарунків, що отримали родини бранців, були смартфони, планшети, ноутбуки та інша корисна техніка. Адже саме електроніку, найперше, вилучали окупаційні співробітники ФСБ під час обшуків. 

Подарунки близьким політв’язнів вручила дружина посла Польщі Моніка Капа-Ціхоцька. Вона наголосила, що Польща стоїть пліч-о-пліч з Україною та тими, хто потерпає від російської агресії.

«Україна є нашим найближчим сусідом, ми партнери України, приятелі України, а друзі найкраще пізнаються в біді. Це допомога, аби вони почали нове життя після всього що пережили, після повернення з неволі. Наша допомога має торкатися тих, хто чекає на своїх близьких. Ми чули історії родичів тих, хто зараз перебуває за ґратами. Вони підтримують одне одного і зможуть спілкуватися за допомогою цих комп’ютерів. Здається, що це лише речі, але вони допомагають зберегти дух тих, хто бореться», — підкреслила Моніка Капа-Ціхоцька.

Окрім того, ноутбуки, смартфони та іншу техніку передадуть і на окупований півострів, через очільника Меджлісу Рефата Чубарова. Їх отримають кілька родин кримських бранців. Задля безпеки родин прізвища не розголошують. 

Як відомо, щонайменше 115 українських громадян, затриманих в окупованому Криму, нині утримуються у неволі. Переважна більшість із них — кримські татари. Внаслідок облав окупантів і свавільних затримань без батьківської опіки залишаються 197 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ