Вступити до родини ATR

Свободу політв’язням — у центрі столиці розгорнули величезний банер: ZAMAN

14 грудня 2021, 08:24
441

Величезний банер зі словами підтримки та побажаннями від небайдужих, площею понад 140 квадратних метрів, розгорнули над Алеєю Героїв Небесної сотні у Києві.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook глава Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик. 

«Сьогодні на майдані Ісмаїл Рамазанов зачитав імена усіх політв’язнів, а учасники акції на величезному банері написали слова підтримки, іменні послання та побажання українським бранцям Кремля», — повідомила активістка.  

Родичі та колишні бранці Кремля, правозахисники, переселенці та представники Меджлісу вийшли у середмістя столиці, щоб нагадати про тих, кого окупанти тримають у неволі в Криму та російських в’язницях. 

Тетяна Печончик нагадує, що пройшло вже 2 роки і 3 місяці, як на свободу вийшли Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші політв’язні, проте з того часу жоден з незаконно ув’язнених у Росії та окупованому Криму українців не вийшов на волю. Натомість, за цей час окупаційна «влада» кинула за ґрати ще кілька десятків людей у політично мотивованих «справах». Наразі загальний список політв’язнів містить понад 120 людей, з яких переважна більшість — це кримські татари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ