Вступити до родини ATR

Затримання Куртумера Чалгозова — допитували у «справі» Нарімана Джеляла та братів Ахтемових: ZAMAN

16 грудня 2021, 07:31
764

23-річного кримського татарина Куртумера Чалгозова, затриманого окупаційними силовиками 14 грудня, допитували у так званій «справі про диверсію на газопроводі» Нарімана Джеляла та братів Ахтемових.

Про це хлопець повідомив після повернення додому.

Куртумер розповів, що його із зав’язаними очима відвезли до невідомої будівлі у Сімферополі, де допитали про так звану «диверсію на газопроводі» у селі Перевальне, у якій окупанти звинувачують Нарімана Джеляла та братів Ахтемових.  

Окупаційні силовики попередили чоловіка, що на нього чекає повторний допит найближчим часом. Мобільний телефон, вилучений у нього, поки не повернули.  

Нагадаємо, що окупанти затримали Куртумера Чалгозова 14 грудня. О 5 ранку в селищі Приморський, біля Феодосії, до оселі, де він мешкає з родиною увірвалися російські силовики. Упродовж 3 годин вони перевертали оселю догори дриґом у пошуках зброї, наркотиків та забороненої літератури. Нічого забороненого не знайшли, але вилучили мобільний телефон Куртумера. Батькам хлопця дали протокол про обшук на підпис, заявивши, що їхній син поїде з ними і, мовляв, потім сам повернеться. Родина Чалгозових багато годин не знала, де знаходиться Куртумер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ