Вступити до родини ATR

COVID-19 в Україні — МОЗ закупить таблетки Pfizer: ZAMAN

17 грудня 2021, 08:19
710

Понад 9 з половиною тисяч нових пацієнтів з COVID-19 виявили на вільній частині України. Одужали при цьому більше 25 тисяч українців, а ще 355 померли від ускладнень, спричинених коронавірусом.

Про це повідомляють у МОЗ.

У міністерстві також заявили, що наразі Україна вийшла з топ-10 країн із найвищою захворюваністю на COVID-19 у Європі.  

Окрім того, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко додав, що Україна закупить таблетки, які допоможуть запобігти ковідним ускладненням і госпіталізаціям пацієнтів з груп ризику. Препарат розроблено компанією Pfizer, а результати дослідження ґрунтуються на показниках близько 1200 людей. Зазначається, що жодна людина у дослідженні, яка отримала ліки, не померла. Таблетки Pfizer слід приймати разом з противірусними препаратами двічі на день протягом п'яти днів після появи симптомів.

«У листопаді 2021 року виробник цих ліків, компанія Pfizer, оголосила результати клінічних досліджень. При призначенні «Паксловіда» протягом трьох днів після появи симптомів COVID-19 відбувається скорочення госпіталізацій або смертельних випадків на 89% та на 85%, якщо лікування починати впродовж перших 5 днів», — прокоментував Ляшко.

Тим часом, окупаційна «влада» Криму звітує про подальше зниження захворюваності на півострові. За минулу добу вони нарахували ще 328 нових пацієнтів з коронавірусом. А ще 28 людей померли від ускладнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ