Вступити до родини ATR

Брехливий «форум» — колаборанти з Криму приїхали до Туреччини: ZAMAN

20 грудня 2021, 08:29
887

Колаборанти з Криму з'їздили до Туреччини, аби розповісти, як добре живеться кримським татарам під російською окупацією.

В Анкарі з 10 по 12 грудня відбувся так званий форум «Культурно-гуманітарні зв'язки кримськотатарських організацій республіки із співвітчизниками у Туреччині».

Щоправда, одних колаборантів до Туреччини не відпустили. Вони поїхали під пильним контролем окупантів, яких очолив окупаційний «заступник постійного представника» Криму при президенті Росії Михайло Соломенцев. А всі зустрічі відбулись у Російському домі.

«Приїхали російські «рупори», вони готові говорити те, що вигідно Росії. Я хотів би виділити артистів кримськотатарського театру, оскільки вони перебувають у державній структурі. Їм наказали відвідати Анкару та виступити там, вони так і зробили. Проте дуже мало людей прийшли на цей захід. Вважай, що його не було. Їхній захід показали тільки на одному каналі. На інших телеканалах та радіо вони не змогли поширити свою пропаганду», — повідомив голова кримськотатарської діаспори Стамбулу Джелял Ічтен.

Проігнорували це збіговисько і офіційні представники Туреччини.

«Коли ми дізналися про їхні плани, це було кілька місяців тому — зробили все, що від нас залежить. З боку офіційної турецької влади не було жодних контактів із цим заходом. Тому заходи відбулись або в російських дипломатичних установах, або в Російському домі, який належить Росії. За допомогою телеканалу «Мілет», ці міфічні міжнародні зустрічі, хочуть роздмухати та ввести мешканців Криму та росіян в оману, нібито братній кримським татарам турецький народ гаряче та радісно зустрів невелику делегацію кримських татар, яких привезли росіяни», — каже голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. 

Водночас, від окупантів не пролунало жодного слова ні про масові арешти і судилища над кримськими татарами, ні про національні класи, що закриваються, і де скорочуються години навчання рідною мовою, ні слова про те, що статус кримськотатарської мови як державної є лише формальністю. Також «делегати» не згадали про те, як розривають старовинні цвинтарі та знищуються пам'ятки історичної та культурної спадщини кримськотатарського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ