Вступити до родини ATR

Припинення супутникового мовлення ATR є неприпустимим — омбудсмен

20 грудня 2021, 16:46
1791

Ситуація з припиненням супутникового мовлення на тимчасово окупований Крим через істотне недофінансування з боку держави є неприпустимою.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

«Єдиний кримськотатарський телеканал ATR офіційно повідомив, що з 21 грудня 2021 року може припинити супутникове мовлення на тимчасово окупований Крим через істотне недофінансування з боку держави. Така ситуація є неприпустимою, оскільки жителі тимчасово окупованого півострова потребують об’єктивної інформації про сучасну Україну. Зокрема, їх цікавлять дії держави щодо захисту прав кримчан. Наголошую на важливості забезпечення мовлення телеканалу ATR на ТОТ Криму», — наголосила вона.

Омбудсмен звернулася до Кабінету Міністрів України з вимогою забезпечити стабільний механізм фінансування телеканалу ATR, який здійснює мовлення кримськотатарською та українською мовами.

«Проблема недофінансування кримськотатарського мовника постає не вперше. Через брак коштів на початку 2020 року колектив телеканалу було скорочено на 45%. Тоді за моїми рекомендаціями, наданими Держкомтелерадіо, рішенням Уряду було виділено додаткові кошти. Сподіваюся на вирішення проблеми та надання державою фінансування єдиному кримськотатарському телеканалу ATR, який після окупації Криму Росією з 2015 року здійснює мовлення з Києва», — додала Денісова.

Нагадаємо, що у зв'язку з істотним недофінансуванням телеканалу ATR у поточному році, колектив не в змозі сплатити заборгованість, що утворилася за супутникове мовлення на тимчасово окуповану територію Криму. Через це, з великою ймовірністю, починаючи з 00:00 21 грудня 2021 року, провайдер цієї послуги компанія Spacecom вимкне ATR з етеру, і глядачі в Криму не матимуть змогу дивитися наш телеканал, як раніше. 

Водночас, телеканал ATR продовжить мовити в YouTube, кабельних мережах України, в IPTV (MEGOGO, Divan TV, OLL TV та Lanet TV).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ