Вступити до родини ATR

Штрафи залишили чинними — «суд» окупантів відхилив клопотання захисту Ереджепа Мемешева та Міра Ібрагімова: ZAMAN

23 грудня 2021, 09:06
1756

Окупаційний «Верховний суд» Криму відхилив усі зауваження та клопотання захисту Ереджепа Мемешева та Міра Ібрагімова, яких окупанти покарали за нібито «порушення карантинних обмежень» під час зустрічі з ув’язнення адвоката Едема Семедляєва.

Про це повідомляють громадські захисники та адвокати політв’язнів. 

«У матеріалах «справи» є помилки та неспівпадіння, а саме, у моментах затримання, складання протоколу. Покази свідків говорять одне, водночас рапорти та покази співробітників поліції свідчать зовсім про інше», — каже захисник Сабрі Талібов.

Він також додав, що захист подав клопотання про виклик прокурора чи іншої особи, якій можна було б ставити питання у «справі» та вказувати на неспівпадіння, однак «суддя» відхилив це прохання. 

Водночас, адвокат Назім Шейхмамбетов додав, що захист готує матеріали для звернення до Європейського суду з прав людини. 

Нагадаємо, що увечері 23 листопада більше сотні кримських татар попрямували до ІТТ Сімферополя на зустріч з адвокатом Едемом Семедляєвим, адміністративний арешт якого добіг кінця. Окупанти заздалегідь підігнали автобус, а Росгвардія затримала 32 людини, серед яких були жінки та громадянські журналісти. Усіх звинуватили в нібито «порушенні громадського порядку». Дев'ятьох затриманих жінок засудили до штрафів від 10 до 15 тис. рублів, 21 кримському татарину присудили від 10 до 14 діб адмінарешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ