Вступити до родини ATR

Джелялу та братам Ахтемовим продовжили незаконний арешт — лишатимуться під вартою до 23 лютого наступного року: ZAMAN

24 грудня 2021, 08:38
1626

Окупаційний «суд» Сімферополя у закритому режимі продовжив арешт Наріману Джелялу та братам Ахтемовим щонайменше до 23 лютого наступного року.

Окупаційні «слідчі» обґрунтували рішення тим, що вони нібито потребують часу на ознайомлення з матеріалами «справи» та проведення низки експертиз. Водночас, адвокат Айдер Азаматов наголошує, що це не так, оскільки самі ж окупанти повідомили про закінчення попереднього слідства. Однак окупаційний «суддя»проігнорував усі суперечності, як і пропозиції іншого запобіжного заходу, замість утримання в ізоляторі.

За словами адвоката Азаматова, ознайомлення зі сфабрикованою «справою» завершиться вже наступного тижня. Після цього її передадуть окупаційному прокурору.

Нагадаємо, що першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, а також братів Азіза та Асана Ахтемових затримали 3–4 вересня. Їх звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне під Сімферополем. Згодом Джеляла звинуватили ще й у «контрабанді вибухового пристрою». Так окупанти помстилися Наріману Джелялу за його участь у Кримській платформі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ