Вступити до родини ATR

Припинити репресії та приниження — родичі Нарімана Аметова записали відеозвернення: ZAMAN

24 грудня 2021, 09:45
1976

Родичі Нарімана Аметова зі Старого Криму, якого катували струмом, публічно звернулися із закликом припинити репресії та приниження.

Відеозвернення опублікували у «Кримській солідарності». 

«Це фашистське ставлення до нашого народу. Мій кримськотатарський народ серед білого дня катують електричним струмом. Це може торкнутися кожного з нас», — наголошує родич Нарімана Аметова Нурі Якубов.

Нагадаємо, що Наріман Аметов публічно розповів про тортури, які пережив після викрадення 17 грудня. Так, його відвезли ймовірно до Сімферополя і закрили у підвалі, де було щонайменше п’ятеро окупаційних силовиків. Один з них назвався Максимом і уточнив, що приїхав до Криму, щоб, мовляв, «розв’язувати язики». Тортурами електричним струмом Нарімана Аметова змушували пройти перевірку на детекторі брехні. Апарат показав його невинуватість. Окупантів цікавили питання відносин Аметова з українськими органами влади та спецслужбами, його ставлення до терористичних організацій. Це тривало протягом півтори години. Потім дали текст, який Наріману необхідно було озвучити перед відеокамерою. За словами Нарімана, його змушували підписати документи, де було сказано, що він не має претензій до силовиків, про визнання злочинів та про співробітництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ