Вступити до родини ATR

Суперечності, маніпуляції та відверта брехня — Путін провів «новорічну пресконференцію»: ZAMAN

24 грудня 2021, 10:32
1971

Упродовж майже чотирьох годин так званої «новорічної пресконференції» очільник Кремля Владімір Путін хизувався здобутками та жалівся на «агресивну» Україну, яка «змусила окупувати Крим».

17-а передноворічна пресконференція Путіна пройшла 23 грудня у московському Манежі.

«Ми не думали про жодні дії щодо Криму. Але що відбулося у 2014 році? Державний переворот. Кривавий. Людей вбивали та спалювали», — бідкався Путін.

Часами пристарілий диктатор плутався у власній брехні. То фактично визнавав свою участь у бойових діях на Донбасі, то звинувачував Україну в порушенні угод та агресивних намірах за підтримки західних країн.  

За словами російського журналіста Ігора Яковенко, звернення Путіна не має нічого спільного з пресконференцією.

«Він не є співрозмовником. Він перебуває у своєму вигаданому світі, де Росії всі погрожують, а Росія завжди права. Таку ж свідомість мав Гітлер, таке ж саме «тунельне» бачення було у Сталіна», — підкреслив він в ефірі телеканалу ATR.

До всього, Путін роздав і чергову порцію обіцянок кримчанам, заявивши, що треба поліпшувати інфраструктуру окупованого півострова, будувати школи, лікарні та дитячі садочки. А от нормального мобільного зв’язку порадив не чекати через санкції. Водночас, на думку володаря Кремля, винний у цьому весь світ, а ніяк не держава-окупант Росія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ