Вступити до родини ATR

Якнайшвидше ухвалити закон про політв’язнів — Джелял звернувся до Верховної Ради у листі: ZAMAN

27 грудня 2021, 08:50
1663

Наріман Джелял закликав Верховну Раду якнайшвидше ухвалити закон про політв’язнів.

Звернення від першого заступника голови Меджлісу, якого окупанти незаконно тримають під вартою, опублікував адвокат Микола Полозов. 

Наріман Джелял подякував усім причетним до підготовки документу та нагадав, що на восьмому році окупації Криму бранці Кремля продовжують боротьбу за нашу спільну свободу. 

«Владислав Єсипенко, якого я нещодавно нарешті зустрів у в’язниці; Раіф Февзієв, якого абсолютно безпідставно звинувачують у тероризмі; Асан Ахтемов, що пройшов крізь тортури… Кожен політв’язень продовжує боротьбу за власну і нашу спільну свободу. Звичайно, ми раді дізнатися, що Верховна Рада України почала роботу над законопроєктом щодо політв’язнів. Закликаю народних депутатів щонайшвидше допрацювати цей документ, та прийняти в остаточній редакції. Я хочу висловити подяку всім, хто причетний до розробки законопроєкту, підтримував його та продовжить над ним працювати. Особиста подяка Президенту України Володимиру Зеленському, який продовжує роботу щодо захисту і звільненню українських бранців Кремля», — пише Джелял.

Нагадаємо, що 16 грудня Верховна Рада України у першому читанні підтримала законопроєкт про соціальний та правовий захист осіб, що були позбавлені волі внаслідок збройної агресії проти України та членів їхніх сімей. Законопроєкт покликаний захистити полонених, цивільних заручників і політичних бранців, які потрапили в полон. Документ передбачає створення Комісії щодо встановлення факту позбавлення волі внаслідок агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ