Вступити до родини ATR

Підтримати Нарімана Аметова — люди з усього Криму з’їхалися на підтримку катованого окупантами: ZAMAN

27 грудня 2021, 09:45
1949

Близько півтисячі кримських татар приїхали до обійстя Нарімана Аметова у Старому Криму.

Люди з усього Криму прагнули висловити протест окупаційним карателям та підтримати родину чоловіка. На знак протесту кримські татари підписали колективну заяву про катування Нарімана Аметова. 

Наразі люди чекають реакції від очільника окупаційного «Кіровського районного МВС», російського генпрокурора, омбудсмена Тетяни Москалькової та інших. 

Нагадаємо, що Наріман Аметов публічно розповів про тортури, що пережив після викрадення 17 грудня. Так, чоловіка відвезли, ймовірно, до Сімферополя і закрили у підвалі, де було щонайменше п’ятеро окупаційних силовиків. Один з них назвався Максимом і уточнив, що приїхав до Криму, аби «розв’язувати язики». Тортурами електричним струмом Нарімана Аметова змушували пройти перевірку на детекторі брехні. Апарат показав його невинуватість. Окупантів цікавили питання відносин Аметова з українськими органами влади та спецслужбами, його ставлення до терористичних організацій. Після цього чоловікові дали текст, який необхідно було озвучити перед камерою. За словами Нарімана Аметова, його змушували підписати документи, де було сказано, що він не має претензій до силовиків, про визнання злочинів та про співробітництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ