Вступити до родини ATR

Техніка біля українських кордонів — США чекають пояснень від РФ: ZAMAN

13 січня 2022, 08:55
1168

США чекають пояснень від Росії щодо нових військових навчань біля кордонів України.

Напередодні країна-агресорка перекинула військову техніку та 10 тисяч військових до наших кордонів. 

Скупчення військ зафіксували у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях, а також в окупованому Криму. Це сталося після того, як заступник держсекретаря США Венді Шерман заявила, що сигналом з боку Росії до деескалації стане «повернення військ до казарм». 

Тепер у США очікують, що задля зняття напруженості РФ надасть роз'яснення щодо нових військових навчань, або зовсім припинить їх. 

За словами речника Держдепу Неда Прайса, прогрес у переговорах Росії та США щодо деескалації може статися лише у разі ненагнітання проблемних питань.

«Ми вважаємо, що у цьому випадку деескалація передбачала б повернення російських військовослужбовців до казарм, роз'яснення щодо цих маневрів або їх припинення, а також повернення важких озброєнь до місць їхнього звичайного зберігання», — заявив Прайс.

Як відомо, Росія накопичила 100 тисяч своїх військових на кордонах України та підготувала плани саботажу і внутрішньої дестабілізації щодо України. Про це заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд. Вона наголосила, що США продовжують підтримувати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ