Вступити до родини ATR

Катування сирійським режимом — суд у Німеччині виніс історичний вирок: ZAMAN

17 січня 2022, 07:21
641

У Німеччині засудили колишнього співробітника розвідувальної служби Сирії до довічного ув'язнення.

Полковника на ім'я Анвар визнали винним у вбивствах, зґвалтуваннях та злочинах проти людяності. 

Суд у місті Кобленц землі Рейнланд-Пфальц першим у світі пов'язав подібні звинувачення із сирійською державою.

Звинувачення стосуються раннього етапу громадянської війни у ​​Сирії. 

Прокуратура поклала на Анвара відповідальність за 58 випадків убивств, згвалтувань та тортур, які були скоєні у в'язниці головної розвідувальної служби у Дамаску. На той час її курирував Анвар. Сам він усі звинувачення заперечує.

Біля будівлі суду зібралися сирійці, які втекли з країни від громадянської війни. Ясмен втратила у конфлікті п'ятьох братів.

«Правосуддя відбудеться, коли ми дізнаємося, що мета, заради якої вони протестували, була досягнута, і коли Сирія стане демократичною та справедливою», — каже біженка з Сирії Ясмен Алмашан, яка втратила у конфлікті п’ятьох братів. 

Процес проходив за принципом універсальної юрисдикції, коли до відповідальності за злочини, скоєні іншій країні, притягнули іноземця. 

Минулого року іншого колишнього співробітника розвідувальної служби Сирії на ім'я Ейяд засудили у Німеччині до чотирьох з половиною років ув'язнення за застосування тортур до цивільних. Це була перша у світі кримінальна справа, порушена за фактом тортур з боку держави під час громадянської війни в Сирії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ