Вступити до родини ATR

Німеччина у Кримській платформі — стане лідером політики невизнання окупації: ZAMAN

18 січня 2022, 09:10
614

Німеччина очолила один із напрямків роботи Кримської платформи.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільного брифінгу зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок. 

Раніше Україна запропонувала партнерам очолити у рамках Кримської платформи один із п'яти напрямків її роботи. Так, у ФРГ займатимуться політикою невизнання окупації півострова.

«Сьогодні я з радістю дізнався, що Німеччина готова стати лідером у Кримській платформі щодо політики невизнання. Це є підтвердженням дійсного лідерського підходу німецької дипломатії. Я сподіваюся, що такою вона залишиться і надалі», — повідомляє Кулеба.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок підтвердила позицію своєї країни, що будь-яка нова агресія РФ проти України матиме високу ціну. 

«Наше послання, яке я також хочу підкреслити тут, у Києві — це солідарність. Європейська солідарність щодо суверенітету і територіальної цілісності України. Це для нас і для мене особисто не предмет для обговорення. Кожна нова агресія, як ми неодноразово підкреслювали, матиме високу ціну», — заявила Бербок.

Очільниця німецького МЗС також заявила,  що жодна країна не має права визначати замість іншої держави, за яким напрямом їй рухатися та у які союзи вступати.

«Я сьогодні чітко сказала — ми не говоримо про Україну без України. Тому після мого вступу на посаду ми вже мали дві телефонні розмови. У рамках НАТО ми тісно узгоджуємо наші дії з Україною, тому тут був Жозеп Боррель, тому тут сьогодні я», — додала вона.

Окрім того, Бербок зазначила, що Німеччина і Франція зроблять усе можливе, щоб перезапустити та наповнити життям «нормандський формат».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ