Вступити до родини ATR

Порошенко повернувся до України — суд переніс засідання: ZAMAN

18 січня 2022, 09:54
513

Петро Порошенко повернувся до України і готовий брати участь в судових засіданнях.

Там на нього чекали для обрання запобіжного заходу. 

Колишнього президента, а нині народного депутата Порошенка підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму. Йдеться про закупівлю вугілля на окупованих територіях Донбасу у перші роки війни. 

Після З-місячного турне європейськими країнами Порошенко повертається бюджетним лоукостером, однак на виході, на летовищі «Київ» імені Сікорського таки затримався. Деякий час він не міг пройти паспортний контроль, заявивши, що в нього під приводом перевірки забрали паспорт і не пускають до України. У ДБР пояснили затримку врученням виклику до суду. Сам народний депутат іншої думки.

Біля летовища на Порошенка чекали кілька тисяч людей, які почали збиратися ще вдосвіта. З партійними прапорами «Європейської солідарності» та національними стягами вони прийшли, щоб підтримати колишнього президента. Його прихильники переконані, що так звана «вугільна справа» — привід для переслідування Порошенка, як опозиціонера.

Порошенко подякував прихильникам за підтримку та нагадав про свої здобутки на посту президента. У зверненні до влади він заявив, що готовий боротися.

З летовища у супроводі однопартійців та небайдужих, Порошенко попрямував до Печерського райсуду столиці для обрання запобіжного заходу. Прокурор просив взяти колишнього президента під варту на 2 місяці з правом внесення застави у мільярд гривень. Захист просить не обирати запобіжний захід взагалі. Головуючий суддя Олексій Соколов пробув у нарадчій кімнаті 5 годин і врешті переніс засідання на 19 січня.

Серед фігурантів цієї «вугільної справи» також лідер фракції ОПЗЖ та кум Путіна Віктор Медведчук, що наразі перебуває під домашнім арештом, та колишній очільник Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, якого оголосили у міжнародний розшук, а активи заарештували. За версією слідства, у грудні 2014 року Демчишин посприяв укладанню угод на придбання вугілля у компаній з окупованого Донбасу. Усього протягом 2015 року за поставки вугілля з окупованих територій було перераховано більше 200 мільйонів гривень, не рахуючи коштів, сплачених готівкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ