Вступити до родини ATR

Мілітаристська пропаганда у Криму — 4 тисячі школярів рекрутовані до «Юнармії»: ZAMAN

19 січня 2022, 08:34
520

Майже 4 тисячі кримських школярів рекрутовані до «Юнармії» минулого року.

Про це повідомили у Прокуратурі АРК. 

Починаючи від дошкільнят, окупанти пропагують службу в російській армії, наголошує очільник Прокуратури автономії Ігор Поночовний. 

Так, у кадетських училищах, загальноосвітніх школах та інших навчальних закладах створюють спеціальні воєнізовані класи. Там неповнолітніх вчать військовій тактиці, стратегії та володінню зброєю. І все це підживлюється мілітаристською пропагандою. 

Окрім того, окупанти не приховують, що планують залучити до формувань «Юнармії» кожного десятого кримського школяра.

«Ми кваліфікуємо такі дії окупантів, як воєнний злочин, за статтею порушення законів та звичаїв війни, оскільки пропаганда, спрямована на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення, заборонена статтею 51(1) Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року. Наразі, повідомлено про підозри двом «керівникам регіональних штабів «Юнармії», щодо одного з яких, в порядку спеціального досудового розслідування, обвинувальний акт скеровано до суду», — заявляють у Прокуратурі АРК.

Нагадаємо, що торік у листопаді Прокуратура АРК спрямувала до суду обвинувачення щодо керівника регіонального штабу «Юнармії» окупованого Севастополя. Раніше прокуратура автономії спільно з Кримською правозахисною групою спрямували до Міжнародного кримінального суду в Гаазі подання з інформацією про мілітаризацію дітей у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ