Вступити до родини ATR

«Суд» винесе заздалегідь написаний вирок — Джелял після ознайомлення з матеріалами «справи»: ZAMAN

19 січня 2022, 10:24
809

«Суд» винесе заздалегідь написаний вирок, незважаючи на те, що у матеріалах «справи» відсутні прямі та об'єктивні докази обвинувачення, що приписується.

Таку заяву передав через адвоката перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял після ознайомлення із матеріалами так званої «кримінальної справи». 

«Очевидно, что сторона обвинения не будет утруждать себя доказыванием вины фигурантов данного политического дела, так как «суд» традиционно вынесет заранее написанный приговор. Тем не менее, мы с адвокатами готовимся к серьезному сопротивлению, с целью в очередной раз разоблачить цинизм, подлость и лживость российской репрессивной системы. Призываю всех свободных людей в оккупированном Крыму, не смотря на политические репрессии: незаконные аресты, штрафы, пытки, как в случае с Нариманом Аметовым; придерживаться принципов и методов ненасильственного сопротивления. Справедливость восторжествует над силой», — пише перший заступник голови Меджлісу.

Нагадаємо, що Нарімана Джеляла та братів Азіза та Асана Ахтемових окупанти звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне Сімферопольського району. Водночас Джелял звинувачується у «перевезенні та зберіганні вибухових речовин». За словами Джеляла, звинувачення базується на показах трьох засекречених свідків, які «бачили» і «чули» те, що потрібно було слідству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ