Вступити до родини ATR

США виділять 300 мільйонів доларів на укріплення оборони України — підсумки візиту Блінкена до Києва: ZAMAN

20 січня 2022, 10:23
902

На тлі російської загрози Київ, напевно, найпопулярніший пункт призначення у світі.

Про це заявив Державний секретар США Ентоні Блінкен на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. 

Блінкен терміново прибув до Києва, щоб узгодити позиції, зокрема перед зустріччю з очільником російського МЗС Сергієм Лавровим 21 січня. 

Блінкен наголосив, що США не відступлять від підтримки України та виділять додаткових 300 мільйонів доларів на укріплення оборони нашої країни.

«Ми сказали Москві чітко, що якщо вони оберуть агресію проти України, то агресія матиме серйозні наслідки, які будуть висловлені не тільки з боку США, а й від Європи та інших країн світу. Такі зустрічі і консультації як сьогодні і такі, як будуть завтра в Берліні, з нашими європейськими партнерами забезпечують те, щоб ми говорили одним голосом, виступали з однієї позиції проти Москви», — заявив Блінкен.

За підсумками зустрічі з Ентоні Блінкеном Дмитро Кулеба наголосив, що війна закінчиться, коли останній російський солдат залишить окуповані українські території. Міністр закордонних справ України подякував американському уряду за військову допомогу. 

Окрім того, Україна очікує від США та ЄС домовленостей щодо єдиного пакета санкцій проти Росії.

«Ми дуже інтенсивно працюємо, як з українським урядом, так і з нашими союзниками і партнерами в Євросоюзі. Важливо, що ми разом розробляємо обширний пакет санкцій. Того, що ми не робили раніше, з 2014 року. Ми працюємо за підтримки «групи семи» та НАТО. Ми кажемо Росії, що вона матиме значні наслідки, якщо вона виступить проти України. Це включить фінансовий компонент, експортно-імпортний компонент тощо», — додав Блінкен.

Держсекретар США, звертаючись до українців, закликав відкинути суперечності та спільно боронити Україну на тлі зростаючої російської загрози. 

Візит Блінкена до Києва відбувся через зростання занепокоєння щодо неминучості нового вторгнення РФ. Вже у четвер Ентоні Блінкен матиме зустріч з німецькою колегою Анналеною Бербок. А у п’ятницю — з очільником російського МЗС Сергієм Лавровим у Женеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ