Вступити до родини ATR

Англія відкривається для подорожей — у країні скасовують суворі антиковідні правила: ZAMAN

21 січня 2022, 07:47
736

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосив, що Англія відкривається для подорожей.

За словами прем’єр-міністра, у країні скасовують суворі антиковідні правила.

«В Англії ми припиняємо використання обов'язкових сертифікатів вакцинації», — заявив Джонсон.

Велика Британія була першою країною світу, яка обмежила міжнародні подорожі через прихід нового штаму «Омікрон». У грудні уряд знову порадив людям працювати з дому, носити маски та пред'являти паспорти вакцинації.

«Відтепер уряд більше не просить людей працювати з дому, і тепер люди можуть вільно обговорювати умови повернення до офісу зі своїми роботодавцями. Також уряд більше не вимагатиме обов'язкового носіння масок», — додає прем’єр-міністр.

За словами, міністра охорони здоров'я країни Саджіда Джавіда, послаблення стали можливими завдяки успішній програмі протидії вірусу.

«Додаткові щеплення у нас зробило найбільше громадян серед країн Європи. Ми створили найбільшу програму тестування та закупили найбільше противірусних препаратів у Європі. Сьогодні ми йдемо ще далі», — наголосив він.

Незважаючи на те, що кількість нових випадків коронавірусу через заразніший штам «Омікрон» зросла у Великій Британії до рекордного рівня, смертей і госпіталізацій більше не стало. Борис Джонсон каже, що країна зможе нормально існувати у сусідстві з вірусом. Він також зазначає, що найближчим часом може переглянути правило обов'язкової самоізоляції для тих, у кого було виявлено COVID-19. 

Варто відзначити, що Шотландія, Уельс та Північна Ірландія впроваджували власні антиковідні правила. Вони суворіші, ніж у Англії. Проте останніми днями їх теж стали послаблювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ