Вступити до родини ATR

Черговий спалах коронавірусу в Україні — хворих побільшало вдесятеро: ZAMAN

21 січня 2022, 08:02
703

В Україні розпочався черговий спалах коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Напередодні зафіксували близько 18 із половиною тисяч нових випадків захворювання. Тобто хворих побільшало вдесятеро за 10 днів. Найгірша епідемічна ситуація зараз фіксується у західних регіонах.

«Епіцентр спалаху — західна Україна. Найскладніша епідситуація — в Івано-Франківській області. Негативна динаміка вже спостерігається у Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях. Наприкінці грудня та на початку січня у нас було за тиждень по 30 тис. випадків. Цього тижня вже за два дні — 30 тисяч випадків», — повідомляє Ляшко.

При цьому кількість госпіталізацій в Україні зросла лише удвічі. Кількість смертей від COVID-19 залишається приблизно на тому ж рівні — щодня від 100 до 200 людей. 

Зростання кількості захворювань медики пояснюють поширенням  штаму «Омікрон». Він рідше спричиняє серйозні симптоми, ніж попередні варіанти COVID-19. Тобто госпіталізацій при «Омікроні» менше. Однак через високий рівень заразності ним можуть інфікуватися навіть повністю вакциновані люди. Наразі в Україні підтвердили наявність «Омікрону» у десяти регіонах.

Водночас, в окупованому Криму окупанти заявили про 342 нових випадки COVID-19. 13 людей на півострові померли від ускладнень хвороби. Окрім того, окупаційна «влада» повернула обмеження для повнолітніх. Їх знов відправили на обов'язкову самоізоляцію. А підприємцям рекомендували відправити половину працівників працювати вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ