Вступити до родини ATR

США готові «перекрити кисень» Росії — Кулеба: ZAMAN

21 січня 2022, 08:30
1034

США готові «перекрити кисень» Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

За його словами, у Білому Домі вже ухвалено рішення  про готовність запровадити дуже болісні санкції проти РФ у разі нового масштабного вторгнення російських військ в Україну.  

«Сполучені Штати розробили пакет дуже болісних санкцій проти Росії, які здатні завдати руйнівного економічного удару. Я не можу розкривати всі деталі, тому що наразі на фінішній прямій узгодження дій між Сполученими Штатами та їхніми європейськими союзниками. І дуже важливо їм не нашкодити. США готові «перекрити кисень» російській економіці та російським багатіям. Росія втратить доступ до важливих для неї технологій», — заявив Кулеба.

Окрім того, Дмитро Кулеба підтвердив, що Сполучені Штати виділили Україні 200 мільйонів доларів додаткової безпекової допомоги. За його словами, США готові і надалі збільшувати обороноздатність України.

«Йдеться не лише про оборонний пакет у 60 мільйонів доларів, який ми вже отримали в грудні, але й про додаткові обсяги обладнання та оборонної зброї, включно з летальною», — додав міністр.

До того ж, Україна має позитивну динаміку у перемовинам про постачання  військово-технічної допомоги не лише зі США та Великою Британією, але й з низкою інших країн.

«США не єдина країна, яка нас у цьому підтримує: ми маємо дуже позитивну динаміку у вирішенні питань військово-технічної допомоги з низкою інших країн. Про Велику Британію ви все чули, але список країн на цьому не обмежується. Я вдячний їм усім за допомогу», — підкреслив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ