Вступити до родини ATR

Сніговий хаос на південному сході Туреччини — через кучугури заблоковані дороги: ZAMAN

21 січня 2022, 09:13
744

Сніговий хаос відбувається на південному сході Туреччини.

Температура повітря у регіоні опустилася до -3°C, а снігопади називають найпотужнішими для Туреччини за останні півстоліття. У деяких районах за добу намело метрові кучугури. Заблоковано багато міських дорог та міжміських трас.

У провінціях Газіантеп та Діярбакир на дорогах застрягли тисячі автомобілістів. З автомагістралі у Газіантепі довелося евакуювати близько 2800 людей. Майже 200 із них доправили до лікарень. Ще близько 7000 тисяч людей продовжують залишатися в автомобілях, що застрягли у заторах. Турецькі військові доставляють людям на гелікоптерах гарячу їжу.

«Півтори години вже минуло, як виїхав з ринку. Проїзду немає, тому автівку припаркував он там. Дорогу, яку я раніше долав за 15 хвилин, їду вже півтори години. І то не доїхав, отам припаркувався. Є товариш, який тут неподалік живе, піду до нього. Іншого виходу немає. Жодної роботи не бачу, лише прибирають сніг. Якщо у влади немає солі, давайте їй купимо», — бідкаються місцеві.

Схожа ситуація і у Діярбакирі. На прибирання снігу в містах і на трасах вивели важку техніку, але поки що вона не справляється. З кюветів витягли близько двох тисяч автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ