Вступити до родини ATR

Сувора інформаційна ізоляція — Наріману Джелялу не передають листи: ZAMAN

21 січня 2022, 09:49
826

Першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла тримають у найсуворішій інформаційній ізоляції.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов, який відвідав Нарімана Джеляла у СІЗО Сімферополя.

За словами захисника, у бранця немає ані газет, ані радіо чи телевізора. А за місяць йому передали лише 5 листів, попри те, що в цензора лежить товста пачка, ймовірно, з сотнями повідомлень від друзів, знайомих та просто небайдужих людей.  

«Незважаючи на ці обмеження, Наріман демонструє сильний, позитивний настрій і готовий рішуче дати бій, продемонструвати всю мерзотність і брехню сфабрикованої «справи», сором'язливо сховану слідчими у багатотомну обгортку під назвою «справа про диверсію». У ці тривалі вихідні Наріман багато читав, на щастя книги з тюремної бібліотеки йому все ще дозволяють читати.  А також посилено готувався до майбутнього процесу. В іншому, у його тюремному побуті все без істотних змін.  Його так само тримають у так званому спецблоці» для особливо небезпечних арештантів, і він так само перебуває у маленькій двомісній камері із ще одним ув'язненим. Відносини у них добрі. Чекає на вручення обвинувального висновку, після його підписання прокурором», — повідомляє Полозов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ