Вступити до родини ATR

Країни-учасниці Кримської платформи призначили контактних осіб — консультації відбудуться у першій половині року: ZAMAN

21 січня 2022, 10:12
950

Понад 40 країн-учасниць установчого саміту Кримської платформи вже призначили контактних осіб для координації роботи.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джеппар. 

Консультації з новопризначеними контактними осабачи за всіма напрямками Кримської платформи відбудуться у першому півріччі 2022 року. 

«Наразі в нас відбуваються не просто дискусії, консультації чи обговорення, але й абсолютно практична робота над графіком наших спільних заходів, які ми як МЗС будемо організовувати за кордоном і в експертному середовищі світу, і серед міжнародних організацій, і по двосторонній лінії, тому що публічність цих справ є ключовою сьогодні. Ми постійно маємо вкладати ресурс у політику невизнання окупації Криму, наголошувати на тому, як РФ проводить заміщення населення, вивозить культурні об’єкти та артефакти, як вона проводить незаконні археологічні розкопки, незаконні виставки, незаконні реставраційні роботи. Це те, що потрібно в постійному режимі пояснювати», — наголошує Джеппар.

Нагадаємо, що установчий саміт Кримської платформи відбувся у Києві 23 серпня минулого року. Участь у ньому взяли представники 46 країн на чолі з президентами, головами урядів та парламентів, міністрами закордонних справ, послами. Вони підтвердили підтримку територіальної цілісності України та заявили, що не визнають російську окупацію Криму та частини Донбасу. Кримська платформа працюватиме за 5 напрямами: зміцнення світової позиції невизнання окупації Криму, впровадження санкцій, протидія порушенням прав людини, безпека судноплавства, а також подолання економічних та екологічних наслідків окупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ