Вступити до родини ATR

Велика Британія відміняє маски та обов’язкову вакцинацію — людям радять повертатися до офісів: ZAMAN

26 січня 2022, 08:20
629

Уряд Великої Британії оголосив, що скасовує обов'язкову вакцинацію та маски у громадських місцях.

Британцям тепер замість роботи з дому радять повертатися до офісів. Більше того, вже навесні у країні, швидше за все, скасують обов'язкову самоізоляцію інфікованих COVID-19. Зараз у Великій Британії її термін становить п'ять днів. 

«Цей вірус м'якший, він підлаштовується під людей: стає заразнішим, але викликає легші форми захворювання. Потрібно ще перевірити, чи він викликає довгострокові ускладнення, як альфа- і дельта-варіанти, такі як системні розлади. Але загалом, я думаю, зараз ситуація краща, ніж із попередніми штамами», — вважає вірусолог Джуліан Тан.

За словами лікарів, скорочення кількості заражень у Великій Британії може бути пов'язане з тим, що люди, які хворіють безсимптомно, не роблять тестів.

«Оскільки тести на COVID-19 у лікарнях роблять усім, ви отримуєте людей з позитивними результатами, які насправді зверталися з іншого приводу, і у яких COVID-19 є відносно безсимптомним», — додає вірусолог.

Окрім того, у Великій Британії вже точаться дискусії щодо того, чи потрібно тепер ставитися до COVID-19 як до будь-якого іншого вірусного захворювання, наприклад, грипу.

Як відомо, у країні цілком вакциновані 72% британців, а більше половини отримали й бустерну дозу щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ