Вступити до родини ATR

Ще 80 тонн зброї прибули до України — третя партія допомоги від США: ZAMAN

27 січня 2022, 07:32
608

На летовищі «Бориспіль» зустріли третю за останні 4 дні партію оборонної допомоги від Сполучених Штатів.

Йдеться про кілька сотень протитанкових ракетних комплексів «Javelin», одноразові гранатомети «SMAW-D», призначені для руйнування ворожих укріплень та знищення легкоброньованих цілей, а також кулеметні набої. Повний перелік озброєння не розкривається, однак міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що у складі американсько-британської допомоги є зброя, про яку мріяли Збройні сили. 

Окрім того, невдовзі має прибути четверта партія американської зброї. Це підтвердили і в амбасаді Сполучених Штатів. 

«Наш посил чіткий: Сполучені Штати, наші союзники та партнери — на боці України. І ми спільно працюємо над пришвидшенням надання безпекової допомоги для України, щоб допомогти виконати суверенне право захищати себе. Давайте чітко скажемо, якщо Росія зважиться, це буде її катастрофою», — каже тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

Нагадаємо, що вихідними до України прибули 170 тонн зброї та боєприпасів зі Сполучених Штатів. До цього Велика Британія доставила близько 2 тисяч ПТРК НЛОУ. Окрім того, Балтійські країни Литва, Латвія та Естонія заявили, що з дозволу США передадуть Україні ПТРК «Javelin» та переносні зенітно-ракетні комплекси «Stinger».    

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ