Вступити до родини ATR

США відповіли Росії на її вимоги — врахували позицію України: ZAMAN

27 січня 2022, 10:07
768

США врахували позицію України у відповіді РФ, яка вимагає гарантій безпеки.

Про таке заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Він додав, що Україна не має заперечень щодо цих пропозицій. Саме цього тижня США мають надати Росії письмову відповідь на її вимоги, зокрема, не приймати Україну до НАТО.

«Україна підтримує дуже тісний контакт не лише зі Сполученими Штатами, а й з іншими партнерами, обмінюється інформацією, оновлює безпекові оцінки. І немає нічого, чого не знали б наші партнери і чого б ми не знали про поточну безпекову ситуацію на місці. Наша позиція врахована, і пропозиції, які Сполучені Штати направлять Росії в частині Україні не викликають наших заперечень», — підкреслив Кулеба.

Міністр також закликав зосередитися на тому, щоб посилити стримування Росії. На його думку, кількість російських військових уздовж кордону України та на окупованих територіях є великою і несе пряму загрозу.  Однак наразі ця кількість недостатня для повноцінної війни.

«Ми всі розуміємо, що ризики високі. І насправді немає значення, скільки разів на день ми нагадуємо про неминучість вторгнення чи будь-який інший сценарій. Ми маємо зосередитися на підготовці і посиленні нашої здатності стримати будь-який сценарій і будь-який тип агресивних дій, який заподіє Росія проти України», — додав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ