Вступити до родини ATR

38 дітей загинули під час війни в Україні, ще 71 дитина постраждала — омбудсмен

6 березня 2022, 18:14
684

Від початку вторгнення РФ в Україні станом на 6 березня загинули 38 дітей, і ще 71 дитина постраждала.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, ці дані не є остаточними, оскільки встановити точну інформацію про кількість убитих і поранених жителів Маріуполя Донецької області та Ірпеня на Київщині наразі неможливо.

«Лише за останню добу внаслідок обстрілів російських окупантів у Маріуполі загинув півторарічний хлопчик. У місті Буча на Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати медичну допомогу. На виїзді з міста Ірпінь Київської області російські війська відкрили вогонь по цивільних громадянах під час їхньої спроби евакуюватися з міста. Щонайменше троє людей загинули, в тому числі — двоє дітей, ще одна людина в тяжкому стані через поранення», — наголосила Денісова.

Водночас омбудсмен нагадала про хлопчика, який народився у місті Харкові 40 днів тому і помер від пневмонії, на яку захворів під час кількаденного перебування у бомбосховищі. Окрім того, за словами Денісової, внаслідок повітряної атаки ворога на місто Біла Церква, ракетними ударами пошкоджені 15 приватних будинків, де були літні люди та діти. Кількість жертв наразі невідома.

За даними омбудсмена, у напрямку Гостомель–Буча–Ірпінь в укриттях перебуває до 70 малюків, є поранені, і російські війська не допускають до них медиків.

«Збройні сили Російської Федерації продовжують грубо порушувати основоположні права дітей — право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини. Закликаю міжнародні правозахисні організації вжити всіх можливих заходів для посилення тиску на Російську Федерацію для припинення воєнної агресії проти України», — заявила Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ