Вступити до родини ATR

Наслідки «руського міра» у Бородянці на Київщині — селище майже вщент знищено: ZAMAN

6 квітня 2022, 16:26
741

Окупанти майже вщент знищили селище Бородянка, що на Київщині, залишивши чергові свідчення геноциду.

За місяць пекла у містечку — сотні убитих та закатованих мирних жителів, безліч поранених та зниклих безвісти.

Наразі тіла загиблих вже вивезли, проте невідомо, скільки ще лишилося під завалами власних домівок та у бомбосховищах.

За словами голови Бородянсьої громади, перших авіаційних ударів рашисти завдавали цілеспрямовано по багатоповерхівках. Коли ж окупанти вдерлися до селища, то стріляли з автоматів по мирних жителях просто на ходу. Розстрілювали й тих, хто намагався відкопати похованих під завалами знищених будинків. 

Рештки і залишки «руського міра» досі розкидані по містечку. Десятки одиниць спаленої рашистської техніки разом із екіпажом, які не гребували залпами реактивної артилерії просто з людських подвір’їв.

За розповідями місцевих, панами себе тут відчули і так звані «кадирівці». Утім нині частина з них розкидана вулицями, інші — утекли.

Не маючи змоги тягатися на полі бою, окупанти тероризували цивільних та зганяли лють. Від безсилля розстріляли навіть бюст Тарасові Шевченку, встановлений у середмісті.

Водночас, збіговисько ґвалтівників та мародерів, яке чомусь називає себе «другою армією світу» обчищало людські домівки та крамниці. Наживу забирали вантажівками.

Зараз Бородянку розміновують і шукають снаряди, які так і не розірвалися. Тут працює штаб. Шукають тіла загиблих. Відновлюють електропостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ