Вступити до родини ATR

Обшук у Бекірових — російські загарбники вдерлися до домівки колишнього політв'язня Кремля: ZAMAN

14 квітня 2022, 17:04
958

Російські загарбники вдерлися з обшуком у домівку колишнього політв'язня Кремля Едема Бекірова в окупованій Новоолексіївці на Херсонщині.

За інформацією української омбудсменки Людмили Денісової, люди у військовій формі, у масках та зі зброєю увірвалися у двір через огорожу.

У приміщенні були лише 80-річні батьки дружини Едема Бекірова — Гульнари Бекірової.

Окупанти обшукали все у будинку, на горищі, у дворі та гаражі. Вилучили папки, блокноти та книги.

Під час обшуку російські військові розпитували про Гульнару Бекірову, яка є заступницею голови Генічеської районної державної адміністрації та членом Меджлісу кримськотатарського народу.

Цікавила їх інформація і про їхню доньку Елеонору Бекірову, яка є радницею Уповноваженої з прав людини з питань кримськотатарського народу. Загарбники наполягали на їхньому терміновому поверненні додому.

Наразі відомо, що Гульнара Бекірова перебуває у лікарні Києва біля свого чоловіка Едема Бекірова, який тривалий час знаходиться у критичному стані.

«Країна-окупант продовжує вдаватися до переслідування та залякування кримських татар. Обшуки суперечать міжнародним нормам та є прямим порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, відповідно до якої кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, та статті 8 Конвенції — право на повагу до приватного і сімейного життя», — наголошує омбудсмен Денісова.

Окрім того, за інформацією, що отримують у Меджлісі кримськотатарського народу, обшуки відбулися і в будинках інших мешканців Новоолексіївки та інших населених пунктів Генічеського району. Відомо, що незаконно затримано кілька кримських татар — місцевих жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ