Вступити до родини ATR

17 років колонії суворого режиму — вирок Емілю Зіядінову: ZAMAN

19 квітня 2022, 16:52
682

Вирок у вигляді 17 років колонії суворого режиму у Південному окружному військовому суді винесли окупанти кримському татарину, дитячому спортивному тренеру Емілю Зіяднову.

На оголошення вироку Еміль Зіядінов вбрав футболку «Іслам ≠ тероризм». Його діти приїхали у футболках зі схожими написами.

Окупанти звинуватили 37-річного кримського татарина у «тероризмі» та «спробі насильницького захоплення влади» в Росії, нібито через створення осередку партії «Хізб-ут Тахрір». Еміль Зіядінов із зали суду звернувся до народу, який його підтримує.

«Ви, перебуваючи на свободі, робите величезну справу, нехай Всевишній буде вами задоволений. Але й ми, перебуваючи тут, намагаємося приносити користь народу. Як то кажуть, по крапельці утворюється море. Якщо цю роботу робитимемо як одне тіло, зможемо підняти становище нашого народу та здобути перемогу. Від мене хоч зараз і не велика допомога, але я готовий пожертвувати душею та тілом», — наголосив чоловік.

Нагадаємо, що Еміля Зіядінова було затримано у липні 2020 року в селі Буюк Онлар Красногвардійського району. До цього чоловік активно відвідував суди над іншими кримськими татарами та не залишався байдужим. Рідні Еміля кажуть, що звинувачення було побудоване лише на показах прихованих свідків, які ніяк не можна перевірити, і здогадах слідчого. Винесений вирок вважають черговим політичним замовленням проти кримських татар.

На підтримку Еміля з різних куточків Криму приїхали десятки людей, які знайомі з ним особисто, а також усі небайдужі.

Захист має намір оскаржити це рішення. На справедливість російського правосуддя не сподіваються, однак це необхідно, щоб подати скаргу до міжнародних судів з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ