Вступити до родини ATR

Оборона Маріуполя — українці попри облогу завдають рашистам втрат: ZAMAM

21 квітня 2022, 16:53
780

Оборонці Маріуполя, попри облогу, завдають рашистам втрат.

За дві доби українські військові зуміли знищити бронетранспортер, дві бойові машини піхоти та три танки російських окупантів. Один з них, до слова, було позначено літерою V. Так ворог маркував техніку, якою вбивав українців на півночі.

Як повідомлялося, окупанти кинули на взяття Маріуполя величезні сили. Ворог невпинно обстрілює місто з артилерії, кораблів та скидає надпотужні авіабомби, але гарнізон міста чинить опір.

Утім, очільник міноборони рф Сєрґєй Шойгу поспішив збрехати своєму господарю про нібито повне взяття Маріуполя. Хоч і поправився, що на «Азовсталі» є ще нібито тисячі оборонців.

Вочевидь, розуміючи величезні втрати гарматного м’яса, лідер держави-терориста путін закликав поберегти своїх солдатів та ізолювати «Азовсталь», щоб «і мухи не проскочило».

Окрім українських воїнів на комбінаті «Азовсталь» знайшли прихисток близько тисячі цивільних, а загалом у знищеному росіянами місті є ще близько 100 тисяч людей.

Напередодні, попри домовленість, вдалося вивезти лише чотири автобуси з цивільними.

Також, Україна готова провести перемовини в Маріуполі щодо евакуації наших воїнів. В розмові з керівництвом полку «Азов», учасники української делегації Давид Арахамія та Михайло Подоляк розповіли, що українські захисники готові вийти під гарантії третіх країн, та в жодному разі не складуть зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ