Вступити до родини ATR

Фінансова підтримка, зброя та санкції — Шмигаль відвідав Вашингтон: ZAMAN

22 квітня 2022, 15:43
755

Фінансова підтримка, зброя та нові санкції проти росії.

Про це говорив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час свого візиту до Вашингтона.

Глава уряду мав зустріч з президентом Джо Байденом. Шмигаль розповів про звірства окупантів, про численні жертви та значні збитки, про зруйновану цивільну інфраструктуру.

Прем’єр заявив, що Україна розраховує на спільні зусилля світу для притягнення винних до відповідальності. Денис Шмигаль також обговорив координацію зусиль з конґресменами та спікером Палати Представників.

«Зараз ми маємо 4 завдання: мати військове спорядження, мати фінанси, санкції та мати європейську перспективу для моєї країни. Ми усе це маємо. Ми постачаємо нові технології та спорядження. Ми маємо координацію для того, щоб санкції були ефективними. Нам потрібен шостий пакет санкцій, і ми для цього тісно співпрацюємо», — прокоментував Шмигаль.

Окрім того, Денис Шмигаль обговорив фінансову підтримку України з міністеркою фінансів Джанет Єллен. За оцінкою прем’єра, квітень буде важким місяцем для бюджету України. Він додав, що 500 мільйонів доларів, виділених США, стануть вагомою підтримкою. Одним з ключових питань Шмигаль назвав санкції проти росії, нафтове ембарго та зупинку російської банківської системи. Сторони домовилися спільно закривати шпарини для обходу санкцій.

Про військову підтримку Денис Шмигаль говорив з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Йшлося, зокрема про надання оборонної зброї українському війську. Глава Пентагону відзначив хоробрість українців та запевнив, що США продовжать усіма способами підтримувати Збройні сили України у війні з рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ