Вступити до родини ATR

Понад 1100 ракет випущено по Україні за два місяці — Зеленський: ZAMAN

26 квітня 2022, 16:47
879

За два місяці повномасштабного вторгнення російські війська випустили по України понад 1100 ракет, скинули безліч авіабомб, частину громад стерли до каміння.

Про таке заявив Президент Володимир Зеленський і додав, що незважаючи на це, ворог нічого не досяг і не досягне.

Він нагадав, що два місяці тому росія розпочала проти України наступ за багатьма напрямками, де були ракетні удари, авіанальоти, артилерія, танки — вороги не жаліли нічого аби прорвати нашу оборону.

«Херсон, Каховка, Мелітополь, Дніпрорудне, Енергодар та інші міста, куди російські окупанти тимчасово зайшли, так і не підкорилися. Люди показали своїм протестом, своїм ставленням до окупантів, що Україна обовʼязково переможе. Росія хоче розіграти десь на нашій землі бутафорський «референдум». Якщо навіть і спробують, це буде так само ганебно, як і все інше, що «накреативили» в москві для окупації України. Харківська область, Донецька, Луганська — ніде російські військові не побачили навіть крихти підтримки, на яку розраховували», — підкреслив глава держави.

Зеленський також розповів, що 24 лютого у світі навіть не вірили, що Україна вистоїть більш як тиждень, а дехто говорив про три дні. Потім ще місяць доводилося переконувати різні держави, що ставка на Україну — виграшна. Однак нині, за словами президента, усі це знають. І за цей час вдалося створити глобальну антивоєнну коаліцію.

«Проти росії вже введені санкції, які забрали у неї майбутнє. Україна отримує допомогу від десятків країн. Це підтримка зброєю, фінансами, необхідними товарами, політична підтримка безпосередньо. Максимально прискорюємо наш рух в ЄС», — додав він.

За словами Зеленського, завдяки хоробрості, мудрості наших захисників, завдяки сміливості всіх українців, Українська держава — це справжній символ боротьби за свободу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ