Вступити до родини ATR

22 100 російських загарбників ліквідовано — Генштаб: ZAMAN

26 квітня 2022, 17:11
966

Збройні сили України ліквідували вже 22 100 російських загарбників. Знищено також 918 танків, 2308 бойових броньованих машин, 184 літаки та 154 гелікоптера.

Ворог не припиняє наступальні дії на Сході, намагаючись встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей та забезпечити сухопутний коридор до окупованого Криму.

«Ворог намагається здійснювати систематичні обстріли позицій наших військ із застосуванням ствольної та реактивної артилерії, завдає ракетних і ракетно-бомбових ударів по військових і цивільних об’єктах на території України. З метою зриву поставок озброєння та військової техніки, наданої в рамках військової допомоги Україні, активізував удари по об’єктах залізничної інфраструктури», — коментує речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун.

За його словами, противник обстрілює позиції українських військ з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення.

«На Сєвєродонецькому напрямку противник веде бойові дії в районі населеного пункту Рубіжне; на Попаснянському напрямку намагається оволодіти Попасною, тривають бої; на Авдіївському напрямку ворог намагається вести наступальні дії, успіху не має; на Курахівському напрямку безуспішно безуспішно здійснював наступальні дії у напрямку населених пунктів Новомихайлівка та Мар’їнка; на Запорізькому напрямку противник веде наступальні бойові дії в напрямку населеного пункту Трудолюбівка, тривають бої», — підсумував речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ