Вступити до родини ATR

Наріман Джелял відзначив 42-й день народження в окупаційному «суді»: ZAMAN

27 квітня 2022, 18:19
837

Свій 42-й день народження Наріман Джелял відзначив в окупаційному «суді».

Такий подарунок йому зробили окупаційні силовики, які саме на 27 квітня призначили чергове засідання у «справі» його та братів Ахтемових.

Нагадаємо, що першого заступника голови Меджлісу звинувачують у диверсії, зберіганні та перевезенні вибухівки. Його та братів Ахтемових — Асана та Азіза, затримали 3 та 4 вересня минулого року.

Усіх трьох звинуватили у підриві газопроводу, який живив окупаційну військову частину в селі Перевальне Сімферопольського району.

За словами правозахисників, це помста за участь Нарімана Джеляла на засіданні Кримської платформи у Києві, яка має на меті деокупацію півострова. На засіданні окупаційного «суду» мали допитати чотирьох свідків. Явку Ельдара Одаманова та Шевкета Усеїнова, які були затримані в день затримання Нарімана Джеляла, а пізніше випущених на волю, держобвинувачення забезпечити не змогло вже вкотре. Третій свідок перебуває поза межами Криму. Допитали лише засекреченого свідка під псевдонімом «Бишовець». Захист його показання називає абсурдними та хибними — практичні усі питання адвокатів були відхилені так званим «судом».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ