Вступити до родини ATR

Допомога місту-герою — Меджліс передав гуманітарку в Ірпінь: ZAMAN

29 квітня 2022, 15:04
863

Координаційний центр Меджлісу у Львові спільно з Мінреінтеграції привезли в Ірпінь майже три тонни гуманітарної допомоги.

Це сто продуктових наборів від турецької організації AFAD. Кожна коробка — вагою у 20 кілограмів. Тут є все необхідне, щоб нагодувати родину — макарони, сухофрукти, олія, чай, та інше.

Гуманітарну допомогу передали меру міста Олександру Маркушину, далі Міськрада розподілить її тим, хто найбільше потребує.

«Впевнений, що ця допомога, яку ми змогли зібрати спільними зусиллями, буде корисною для міста. Найголовніше — ми всі разом у складні часи показуємо свою єдність і підтримуємо одне одного. Разом рухаємося до перемоги й сподіваємося, що місто буде відновлене якнайшвидше, і ми станемо сильнішими після перемоги, — каже заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ Снавер Сейтхалілєв.

Разом з продуктами волонтери з координаційного центру Меджлісу привезли ще сто навчальних книг для малечі з інформацію про небезпеку мін. Це  комікси та розмальовки. А від МНС Туреччини — 100 рюкзаків. Вони не порожні. Там є аптечка, дощовик та навіть радіоприймач.

Мер Ірпеня вирішив, що рюкзаки віддадуть у школи. Вони будуть корисні для дітей під час навчань у парках міста.

Нагадаємо, що Ірпінь дав гідну відсіч ворогу і не пропустив його у столицю. Через це окупанти мстилися, знищивши пів міста та вбивши близько 300 мирних мешканців. Нині звільнене від окупантів місто оживає, до нього повернулося близько 15 тисяч жителів. Починається активна відбудова. Вже влітку тут планують відкрити нову школу, яку не встигли добудувати до  повномасштабного нападу росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ