Вступити до родини ATR

Евакуація з Маріуполя — більше сотні людей дісталися Запоріжжя: ZAMAN

2 травня 2022, 12:38
1158

Вони 2 місяці не бачили неба, але тепер у безпеці — більше сотні маріупольців нарешті дісталися Запоріжжя.

Це частина мирних жителів, які знайшли прихисток від російських атак за товстими мурами «Азовсталі» під захистом українських воїнів. У неділю нарешті почалася евакуація цивільних за підтримки ООН та Червоного Хреста.

Заощаджуючи воду та харчі, близько тисячі маріупольців ховалися у підвалах «Азовсталі» в надії на «зелений коридор».

Рашисти ж були згодні на евакуацію людей лише до росії, щоб потім використовувати у пропаганді. Оборонці Маріуполя навіть показали, як росіяни впритул розстрілюють багатоповерхові будинки з танків, аби дістати людей з укриттів і підвалів.

Окупанти безліч разів зривали домовленості про евакуацію, продовжуючи авіанальоти та артудари по «Азовсталі». На території комбінату ще лишаються сотні цивільних, а поранених воїнів більше півтисячі.

Українська влада наголошує, що працює над тим, аби евакуювати кожного з території обложеної «Азовсталі».

Евакуація продовжилася і у понеділок. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко має надію, що до Запоріжжя зможуть дістатися також ті тисячі маріупольців, які застрягли в дорозі власним транспортом, бо їх не випускали окупанти.

Як повідомляється, за ці два місяці росіяни вбили більше жителів Маріуполя, ніж нацисти за 2 роки окупації під час Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ